TARİH DOLU BİR DOKU: TARİHİ YARIMADA

Tarihi Yarımada ya da diğer adı ile Suriçi; Haliç, İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi ile çevrili olan, İstanbul’un ilk kurulduğu ve geliştiği bölgeye verilen addır.

Tarihi Yarımadada ilk yerleşim yeri İ.Ö. 685 yılında Megara’dan gelen Yunanlar tarafından Byzantion adıyla kurulmuştur.

Tarih boyunca Yarımadadaki şehir değişik adlarla anılmış olup, Türkler tarafından alındıktan sonra İstanbul adını almıştır.

Suriçi adıyla bilinen bölge, İstanbul’a gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk uğrak noktalarındandır. Bizans ve Osmanlı dönemlerinden kalma sayısız saray, cami, kilise, çeşme, dikilitaş ve konut buranın tarihi dokusunu oluşturmaktadır.

Tarihi Yarımadaya yolunuz düşerse mutlaka görmeniz gereken yerler arasında bulunan,

Eminönü ve Sirkeci çevresi, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Cami, Kapalı Çarşı ve çevresi, Fatih, Edirnekapı, Topkapı, Yedikule gibi önemli noktaları gezerek tarih dolu uzun bir yolculuk yapabilirsiniz.

Tarihi Yarımadayı bir günde gezmeniz mümkün olmadığı gibi uçsuz bucaksız tarihi dokusunu doyasıya gezebilmek için kendinize güzel bir tatil ve konaklama noktası seçmeniz gerekebilir.

Ottoman’s Life Hotel Deluxe, Tarihi Yarımada’nın tam kalbinde muhteşem bir ev sahibi olarak sizleri tarih serüveniniz boyunca misafir etmekten mutluluk duyacaktır.

‘İstanbul yeryüzünün en güzel şehridir.’ Anton von Prokesh